viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

het leven op twee wielen

het leven op twee wielen

fiet.jpg

Sinds ik me meer bezig houd met schrijven, is mijn waardering voor de fiets toegenomen; onlangs ontdekte ik dat ik tijdens het fietsen op mijn meest creatieve ideeën kom, evenals op het oplossen van moeilijke vraagstukken in mijn leven. Dit allemaal terwijl ik door de stad – en steevast tegen de klok – aan het racen ben. Ik weet nog goed dat ik voor het eerst door de Jordaan fietste met een dikke vette grijns op mijn gezicht. Het is één ding om de stad te bezoeken en per auto of openbaar vervoer te ervaren, maar wezenlijk anders als je je op een krakkemikkig rijwiel tussen de lokale bevolking bevindt, bruggetjes op en affietst, en het gevoel krijgt onderdeel te zijn van een prachtige, boeiende wereldstad.

Ik ben één van de velen die een abonnement heeft op de sportschool, maar zonder aanmoediging niet altijd op het idee komt om eens te gaan. Voor dit type mens hangt er een ander voordeel aan dit vervoersmiddel. Gezien ik in Amsterdam-West woon, trap ik dagelijks minstens 40 minuten, wat weer goed uitpakt voor mijn bilpartij. Eerlijk, zo rond is hij nog nooit geweest. Zonder een personal trainer kan het dus ook.

Natuurlijk gaat het niet altijd over rozen – eerder over uitlaatgassen, irritant getoeter van scootergebruikers en toeristen die niet omkijken voordat ze oversteken. Voor mij reden genoeg om alert te blijven en niet met muziek in mijn oortjes te fietsen door de stad.

De roekeloze Amsterdammers die een uitdaging niet uit de weg gaan (zoals op een vrijdagavond fietsen door de Damstraat), zullen beamen dat het opschrikken van toeristen één van de meest vermakelijke belevenissen is die de stad te bieden heeft. Begrijp me niet verkeerd, ik ben er niet op uit om iemand opzettelijk pijn te doen. Ik heb een goedwerkende fietsbel, een snel reflex en ik ben goed in anticiperen. Echter, soms wacht ik wel met bellen tot op het laatste moment, zie ik ze opschrikken alsof hun laatste uur heeft geslagen en hoor ik ze schelden in een taal die ik niet spreek. Een tikkeltje duivels, maar van binnen lach ik dan op mijn aller hardst…

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Elanur Colak

Beeld: beautravailaime

warhol en zijn selfies

warhol en zijn selfies

wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?

wie heeft ons in godsnaam geleerd dat regen slecht weer is?