viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

deens-ijslandse kunstenaar in boijmans van beuningen

deens-ijslandse kunstenaar in boijmans van beuningen

boijmans.jpg

'Geïnspireerd door de wetten van de natuur en in het bijzonder de reflectie van licht op water, creëerde hij speciaal voor de 1.500m2 grote Bodonzaal van het museum ‘Notion motion’ (bron: olafurinboijmans.nl). 'Notion Motion', een monumentale installatie door de kunstenaar Olafur Eliasson, is tot 18 september te zien. Wij bezochten het en tippen: haast je naar Rotterdam.

'Een oudere man staat voor me en begint op een hobbelig onderdeel van de houten vloer te trappen. Aha, de frequentie van de golven verandert. Ik loop voorzichtig verder naar de andere ruimtes. Het is er volledig donker, ik hoor echo's, lacherige bezoekers en de klappen die de houten vloer vangt. De geluiden zijn veel luider in de Bodonzaal vergeleken met de rest van het museum, je kan elkaar niet goed zien en de ruimtes zijn ontzettend groot; alsof je vrijspel krijgt en je niet bang hoeft te zijn van een ssssst'ende bibliothecaresse.

In een waterbassin plonst een sponsje in het water. De lengte van de golven lopen over naar het projectiescherm. Iedere beweging veroorzaakt een trilling, een fysieke golf in het water of geprojecteerd op een scherm. Alsof het gevoel van 'rust' steeds verlengd wordt. Troostend, hoe mooi het water en licht met elkaar bewegen. Ik loop de zaal uit richting het felle licht, en de rust ontsnapt mijn lichaam weer.'

Foto's en tekst door Tulip Prihantari

 

 

 

OlafurEliasson

 

OlafurEliasson

 

OlafurEliasson

 

 ‘Fysieke betrokkenheid is ook een denkproces, zoals het denkproces een relatie met het fysieke heeft’ - Olafur Eliasson
bizarre sektes in een notendop

bizarre sektes in een notendop

de literatuur-kuur no.2: de vergeten schrijver

de literatuur-kuur no.2: de vergeten schrijver