viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

dit vindt nadine redder van liefde

dit vindt nadine redder van liefde

nadine.jpg

Nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen. We vroegen Nadine Redder - model, werkzaam bij & Other Stories en Amsterdams import uit Haarlem - naar haar visie op de liefde. 'Liefde is voor mij een van de belangrijkste en mooiste dingen in het leven. Ik heb relaties gehad met mannen en vrouwen maar heb ook het single bestaan goed kunnen ervaren. Ik merk aan mijzelf dat ik de afgelopen tijd meer en meer bewust nadenk over de liefde en dan vooral de verschillende vormen daarbinnen.

Er zijn natuurlijk genoeg verhalen over de eind jaren 60 waarin er veel sprake was van vrije liefde, maar het lijkt dat de discussie en het bewustzijn rondom liefde en de verschillende vormen daarvan weer een nieuwe vlucht nemen. Ik zie en hoor het om me heen en merk dat ik er zelf ook steeds meer bewust mee bezig ben. Ik lees veel artikelen over monogamie, polygamie of juist het grijze gebied daartussen. Het is inspirerend om te lezen hoe bijvoorbeeld Hedy d'Ancona en Simone van Saarloos zich hierover uitspreken. Ook verschillende uitspraken van Griet Op de Beeck hebben mij onlangs geïnspireerd.

Ik vind het interessant om er met vrienden of familie over te discussiëren. Ik merk dat meer en meer leeftijdsgenoten hun vraagtekens zetten bij de traditionele omgangsvormen binnen de liefde. Ik vind het een goede ontwikkeling om te zien hoe daar een bewustwording in ontstaat, dat er meerdere manieren zijn om de liefde te (be)leven en niet het gebaande pad wat wij, misschien vooral kennen van onze ouders en voorouders.

Persoonlijk heb ik momenteel een vriendin. Maar ook met haar probeer ik altijd zo open en eerlijk mogelijk te spreken over onze verlangens en wensen in de liefde. Ik merk dat dat niet altijd makkelijk is, maar ik ben nu wel op een punt dat ik het belangrijk vind trouw te zijn aan mezelf over mijn gevoelens en gedachtes hierover en deze te delen en niet te verhullen.

Als ik naar mijn liefdeservaring kijk, concludeer ik dat ik van meerdere mensen tegelijk kan houden. Het hoeft dan niet per se over lichamelijke intimiteit te gaan, maar kan zich ook uiten in verbondenheid en betrokkenheid. Dat kan voor sommige mensen misschien onwennig zijn om te begrijpen of om ermee om te gaan, maar ik geloof dat het gewoon onrealistisch is om alles uit één persoon te halen - zeker voor een langere periode in je leven.

Ondanks dat ook ik nog zoekende ben binnen dit onderwerp, vind ik het wel een grote vooruitgang dat we dit blijven onderzoeken, en traditionele vormen in de liefde niet klakkeloos najagen.

 

Maxime Barlag

 

Maxime Barlag

 

Maxime Barlag

 

Maxime Barlag

Foto's door Maxime Barlag.

 

iedereen in denim dankzij de nieuwe NHTKSTUDIO. collectie

iedereen in denim dankzij de nieuwe NHTKSTUDIO. collectie

bizarre sektes in een notendop

bizarre sektes in een notendop