viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

totdat je game over bent

totdat je game over bent

f421b05f02e38f48329572f46a44dabf.jpg

Ik ben nog nooit zo blut geweest. Nee echt. Mijn potje spaarrekening is naar Nieuw Zeeland gevlogen (het land waar mijn zus al een jaar vertoefd, en een dus uiterst noodzakelijke uitgave), mijn huur neemt 90% van mijn inkomsten in bezit, qua liquide middelen heb ik nog precies 10 euro in kas en mijn inventaris, hetgeen wat ik zoveel mogelijk probeerde te verkopen, blijkt bij nader inzien toch niet zo veel waard – in geld dan. En zodra je dan toch dat ene paar onaangeraakte schoenen op marktplaats wil zetten blijkt het inééns je lievelingspaar. Maar: ‘als je iets wilt, moet je het creëren. Als je ergens wilt komen, moet je gaan. En wie niet sterk is moet slim zijn, of wie blut is creatief.Creatief zijn dus. Ik heb de pot pindakaas gestolen uit de kast van mijn vriend, wc-rollen uit een restaurant en in het park plukte ik een veldboeket voor de verjaardag van de buurman. Ik eet champignons op een sneetje brood, sta ineens overal op de stoep waar toevallig net is gekookt en heb een gegeven paard nog nooit zo in de bek gekeken. Maar mijn vriezer is inmiddels leeg, mijn hulplijnen vergeven en alle muntjes zijn van de grond geraapt. Met mijn laatste tien euro stap ik zo op de trein naar Schiphol om mijn emigrerende vriendin uit te zwaaien, God bless die 10 euro, maar mocht er binnen 24 uur geen factuur worden betaald of iets van me worden verkocht op marktplaats ben ik game over. En dat op het moment dat ineens mijn laptop niet meer oplaadt en de accu van mijn telefoon verbazingwekkend snel leeg gaat.

Helaas heb ik maar één leven, maar daarin heb ik gelukkig wel meer over mezelf geleerd. Over het feit dat ik heus met 50 euro twee weken kan doorkomen – wat in flink contrast staat met weken dat er ook wel eens 200 euro’s uitvliegen - en dat het gat in mijn hand dus aanstelleritis is. En over het feit dat ik me niets, maar dan ook niets, minder gelukkig voel. Misschien ben ik zelfs wel gelukkiger. Ik denk nog steeds dagelijks aan de ‘lunch’ die ik cadeau kreeg van mijn ouders vorig weekend (lees: oesters, wijnen, linguines, cheesecake). Oke, misschien speelde ik een beetje vals, maar het feit dat de uitzonderlijke momenten me nu meer bijblijven doet me goed. En natuurlijk, natuurlijk is het fijn af en toe flink uit te pakken met flessen wijn en een kaasplankje op het terras, maar een kneuterig flesje wijn uit de bonus op een stukje gras doet wat mij betreft niet af aan de gezelligheid.

Ik heb de bodem van mijn portomonnee gezien, maar geleerd dat geld mij niet per se gelukkig maakt. De uitzonderlijke momenten, die maken mij gelukkig. Soms, indirect, geïnitieerd door geld, maar meestal door creativiteit. In de toekomst hoop ik te gaan voor de gulden middenweg en me te houden aan een bewust koopgedrag; iets dat wat mij betreft sowieso onmisbaar is in de huidige consumptiemaatschappij.

Beeld: Unknown

 

Lees ook: volgens mij ben ik gelukkig

 

de literatuur-kuur

de literatuur-kuur

de hoofdrol in ons eigen levenswerk

de hoofdrol in ons eigen levenswerk