viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de toekomst bestaat niet

de toekomst bestaat niet

beeld.jpg

“Waar zie jij jezelf eigenlijk over twee jaar?” Ze vraagt het terwijl haar vingers door zijn borsthaar strelen. Speels zoals ze dat wel vaker deed na dampende seks op een zondagochtend. Het was het soort seks waarvan buren constant getwijfeld moeten hebben om de politie te bellen omdat ze niet precies wisten of het wel allemaal in orde was.

“Waarom stel je altijd zulke lastige vragen nadat we de liefde hebben gemaakt?”

“Omdat mijn hoofd leeg is tijdens de seks, maar daarna heel snel weer overloopt.”

“Ik zie mezelf hier liggen. Naast jou, met je vingers in mijn borsthaar.”

“Dat is toch geen toekomstplan? Je weet dat dit niet gemaakt is voor later. Dat weet je omdat ik het je gezegd heb.”

Hij weet het ook goed, maar niet omdat zij het gezegd heeft. Zijn leven is niet gemaakt voor voorspoed in relaties. Er is altijd iets. Altijd iets waar hijzelf niks aan kan doen. Zijn grote liefdes komen net uit relaties of zitten er net in, of ze gaan reizen en mitella’s maken voor illegaal boksende kangoeroes in Australië. Maar hij heeft er vrede mee gesloten. Zijn ‘relaties’ zijn achtbanen die alleen maar naar beneden suizen. Met volle snelheid het oneindige in vallen. Gelukkig is dat het allerleukste van een achtbaan. Helaas is het nooit echt oneindig, want het is onmogelijk om te blijven vallen. Ergens sta je een keer stil, en dan moet je uitstappen…

“Het is ook geen plan. Het is meer een soort van onhaalbare droom. Toekomstplannen bestaan niet, omdat de toekomst niet bestaat. Daarbij komt ook nog dat ik altijd oud ben in de toekomst en ik wil niet oud zijn. Ik wil precies zo jong zijn als dat ik nu ben.”

Zij heeft wel toekomstplannen. Natuurlijk heeft ze dat, want vrouwen zijn de man voorbij geëmancipeerd. Ze maken carrière, reizen de hele wereld over en ze hebben zich zelfs de mannelijkste eigenschap ooit toegeëigend; bindingsangst. Want een hoop dingen moet je nu eenmaal alleen doen. Zelfs als je die dingen eigenlijk helemaal niet alleen hoeft te doen.

“Waarom doe je altijd zo quasi filosofisch? Ik vraag me gewoon af of ik je wel alleen kan laten zonder dat dat je iets stoms doet.”

“Wat we nu samen doen is al stom, maar de liefde maakt een man stom. De liefde is net internetporno; het is allemaal fijn en geloofwaardig totdat je klaar bent, dan zit je daar, hand in hand met je schuldgevoel, schaamte en verdriet. Dat is de reden dat mijn toekomst eruit ziet als nu. Daarom zit ik naast je in deze achtbaan met mijn handen in de lucht en schreeuw ik volledige overgave tot mijn stembanden vol poliepen zitten en mijn longen verschrompeld zijn tot rozijnen. Dan pas stap ik uit om op de blaren te zitten.”

“Jij kan nu dus blindelings genieten terwijl je weet dat dit niet lang duurt?”

“Dat moet ik wel ja, want anders word ik nu al doodongelukkig en dat stel ik liever uit naar de toekomst, want die bestaat niet.”

“Je bent raar. Ik moet nu trouwens wel echt uit bed, ik ga op YouTube zoeken hoe je het beste een mitella kan vouwen.”

 

Geschreven door Roy van Dijk - eerder gepubliceerd op Tussen de regels.

Beeld: Bun Buku

jeugdige romantiek door de kwetsbare lens van lotte dale

jeugdige romantiek door de kwetsbare lens van lotte dale

waar is wally?

waar is wally?