viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

we worden in de smiezen gehouden

we worden in de smiezen gehouden

raamkat-nieuwezijds-voorburgwal.jpg

In een samenleving waar privacyrecht gespreksonderwerp nummer één is en meningen hierover nog verder uiteenlopen dan de Zwarte Pieten discussie, viel me iets frappants op. Ik ging terug naar de kern. Terug naar de puurste vorm van spionage. Niet die van camera's die voor elke scheet overuren draaien. Noch die van techneuten die jouw zoekgeschiedenis uitkammen.

Op een vroege dinsdagochtend, in de Haarlemmerstraat:

Terwijl de eerste dampen van de coffeeshop op de hoek mijn neusgaten in stromen, probeer ik mijn fiets op slot te zetten. De ochtend voelt magisch; deze normaal zo drukke straat is voor even mijn domein. Ongegeneerd trek ik mijn string nog even recht, maar deze desinteresse wordt snel verstoord door ogen die plots in mijn rug branden. Ik ben betrapt.

Semi onopvallend draai ik mijn hoofd over mijn schouder; in de hoop mijn gluurder op heterdaad te betrappen. Er is niemand te bekennen. Maar net voordat ik mijn hoofd weer op mijn sleutel wil wenden, vangt mijn blik een harig bolletje in de etalage aan de overkant. Ogen die naar mij kijken. Onschuldige ogen die naar mij kijken. 

Vanwege mijn voorliefde voor katten stuitte ik op de pagina Raamkatten: een instagramaccount dat geheel gevuld is met plaatjes van katten uit Amsterdam en omstreken. Katten die jou nonchalant van top tot teen begluren en zich één voelen met attributen uit de etalage.

Ik vind ze leuk, en wil ze met je delen.

Door: Gabriela Petralia

 

 

door @annejuuldehaan

@thijshavens

@catsofamsterdam

@catsoamsterdam

@mooisvanmie

@jamestergau

een brief aan halbe zijlstra

een brief aan halbe zijlstra

schilderkunst: eenrichtingsverkeer of dialoog?

schilderkunst: eenrichtingsverkeer of dialoog?