viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de muzes van sella molenaar op papier

de muzes van sella molenaar op papier

sella-5-2.jpg

Illustratrice Sella Molenaar: 27 jaar, Amsterdamse import, maar met een zachte G - immer bescheiden, ook al prijken opdrachtgevers als Dolce & Gabbana, Amsterdam Fashion Week en Harper's Bazaar op haar cv. Als liefhebber van haar prachtige werken, vroegen we Sella om haar creaties ditmaal voor ons te maken. Dat deed ze. Incluis het delen van haar openhartige gedachtestroom:  

'Het liefst teken ik vrouwen. Geen lieve, lachende exemplaren, maar eigenlijk altijd krachtige, melancholische of bijna boze vrouwen. Vrouwen van wie mannen bang zouden worden of waarvan ze in ieder geval niet zo goed weten wat ze er mee aan moeten. Ze fascineren me, deze vrouwen die ik zou nakijken op straat. Vrouwen die net dat beetje extra hebben wat ze mysterieus en interessant maakt.'

'Ik creëer mijn muzes op papier.'

'Ik hou van rafelrandjes, van het imperfecte, het rauwe. Mijn tekeningen zijn dan ook nooit gepolijst of “af”. Ik heb een hekel aan gefriemel en zie liever een tekening vol expressieve lijnen, foutjes en vooral veel ruimte voor eigen invulling. Mijn vrouwen zijn dan ook nooit mooie poppetjes, maar juist de meer duistere types. Ze hebben vaak ook maar één oog, of een tweede oog dat in schaduw is gehuld. Dat is inmiddels een beetje mijn signatuur geworden, maar komt voort uit een idee om alleen de essentie te willen vangen. Ik ben niet bezig met het tekenen van een portret, maar om een karakter neer te zetten. Een oog is daarvoor genoeg, de rest bedenk je er zelf wel bij.'

'Imperfectie is de essentie van ons menselijk bestaan, en het is deze essentie die ik wil vangen in mijn tekeningen.'

sella-2

 

 

sella-1

 

 

 

sella-3

sella-5

sella-4

Door: Sella Molenaar, exclusief voor THE VIEW CONCEPTS

het leven is als dweilen met de kraan open

het leven is als dweilen met de kraan open

samen één in de straten van new york

samen één in de straten van new york