viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

het leven is als dweilen met de kraan open

het leven is als dweilen met de kraan open

dweilen-1.jpg

Woensdagochtend. Een regenachtige woensdagochtend zoals we die kennen in november. Het was niet de regen die mij deed ontwaken in deze wereld van overwegend goed en slecht. Noch de grijze horizon die boekdelen sprak. Het was er gewoon. De temperatuur van mijn verwarming was te hoog, de gure wind langs mijn raamkozijn te guur. Mijn complexe gevoelens resulteerden in een tweestrijd. Een tweestrijd vol avocadosalades met mayo, televisieflitsen met vertraagde ondertitels en nog meer vreemde paradoxen.

‘Is het dan nooit goed?’ fluistert een vreemde stem in mijn rechteroor. Het is vaak ook niet goed. De verzadigde vetten die over mijn groenten prijken zijn niet goed, evenals de felle flitsen die mijn netvlies passeren. Pindakaas is goed, terwijl het eten van te veel pinda’s niet goed is. Eén glas rode wijn is goed, maar vijf glazen wijn zijn pas echt lekker.

Het wanhopige gevoel om woensdag voor donderdag te verruilen belichaamt mijn gemoedstoestand. De knop op de afstandsbediening blijft hangen. De wolken die boven het dak van mijn overburen zouden zweven, zweven niet. Mijn glas is halfvol.

Woensdag, je bent complex.

Door Gabriela Petralia

Beeld: Phoenix-cry

de vagina als wapen in de feministische strijd

de vagina als wapen in de feministische strijd

de muzes van sella molenaar op papier

de muzes van sella molenaar op papier