viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

over zwart-witdenken gesproken

over zwart-witdenken gesproken

IMG_3411.jpg

Onze maatschappij anno 2016 denkt in twee verschillende termen: goed of fout. Iets daartussenin telt niet mee en voegt niets toe. Je bent het ergens namelijk wel of niet mee eens - aan jou de simpele keuze welke kant je kiest. Media gooien ons er dood mee; is het toenemende aantal vluchtelingenstromen 'goed of fout'? Of zouden er -tóch- eventueel meerdere kanten aan zo'n dynamisch verhaal zitten? Ik heb de neiging te denken van wel, maar wat de rest beweegt om er wel een standvastige, eenzijdige mening over te hebben, kan ik niet beoordelen. Want wat willen we, als zwart-witdenken ons op de eerste schooldag al met de paplepel wordt ingegoten? Als ik mezelf zou beschrijven, zou grijsdenker perfect bij me aansluiten. Sommigen zouden me kunnen aanzien voor twijfelaar, die regelmatig meningloos is, maar het tegengestelde is waar. (Buiten mijn ongemakkelijke situaties in de Albert Heijn dan, waarbij ik regelmatig bijna tegen een andere bezoeker aanknal, omdat we beiden naar links -of nee, toch rechts- uitwijken.) Ik vind gewoon dat er voor meerdere antwoorden iets te zeggen valt. En daardoor val ik vaak wellicht in de middenmoot van die goed- en fout-antwoorden.

Wat mij betreft is de keuze tussen goed en fout gebaseerd op gemakzucht. Zou het de maatschappij ook niet een stuk kleurrijker en positiever maken als we ons eens in de mening van de ander zouden verdiepen? Dat continu in valkuilen denken maakt je er namelijk geen gezelliger mens op. Mijn denkwijze daarom: take it easy. Wees af en toe eens lekker tegenstrijdig. Of zelfs nog beter: laat je ego soms eens varen. Ik eet biologische quinoa, rook vier Camel-sigaretten per dag, verwen mezelf bij het avondeten met wijn en sluit mijn dag af met een kop gemberthee.

Ik ben grijs.

Door: Gabriela Petralia Beeld: Tulip Utomo

 

 

de modernisering van islam versus westerse religies

de modernisering van islam versus westerse religies

over de biologische aard van de vrouw

over de biologische aard van de vrouw