viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

foundation, bronzer, schuurpapier en amie dicke

foundation, bronzer, schuurpapier en amie dicke

IMG_4272-1.jpg

Momenteel waan ik me in een wereld waar foundationpoeder en bronzerpareltjes de hoofdrol spelen. Een wereld waar deze producten dienen om objecten te bedekken en waar schuurpapier er is om onderdelen van foto's te wissen. Ik krijg sterk het gevoel dat de kunstenaar iets voor me probeert te verbergen. Het wekt mijn interesse en proeft naar meer. Sucking Stones: een solo-tentoonstelling door de van origine Rotterdamse Amie Dicke bij Looiersgracht 60 in Amsterdam. Een expo waarin meer van dezelfde objecten aanwezig zijn, maar waar steeds één component afwezig is. Dicke biedt je de mogelijkheid deze objecten telkens weer opnieuw te beoordelen en interpreteren en er soms zelfs een heel andere betekenis aan te geven.

Dicke vertelt dat het nooit de bedoeling is geweest om iets te verwijderen (lees: de omslagen van haar favoriete boeken met Bernini's Heilige Theresia en uitvergrote foto's), maar om ze een nieuw uiterlijk te geven. Ze wil dat de toeschouwer verder kijkt dan een titel of gezicht; juist die dingen die normaal als eerst de aandacht trekken.

Sucking Stones is t/m 4 december te zien bij Looiersgracht 60, in Amsterdam.

img_4330

img_4329

img_4328

img_4305

img_4296

img_4281

img_4284

img_4285

img_4275

img_4277

img_4274

img_4273

img_4272

 

 

tijd zit tussen je oren

tijd zit tussen je oren

de modernisering van islam versus westerse religies

de modernisering van islam versus westerse religies