viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

jonge zielen die de wereld een stukje mooier maken

jonge zielen die de wereld een stukje mooier maken

Noah-voor-THE-VIEW-by-Demi-Koen-2-1.jpg

"I always wondered why somebody doesn't do something about that. Then I realized I was somebody", Lily Tomlin. Allround creative Demi Koen liet zich inspireren door deze quote en ging voor ons op pad. Ze creëerde een serie over bewustwording. En dan specifiek: bewustwording onder jonge, wijze zielen. 'Een bekend maatschappelijk thema van nu is bewustwording. Documentaires over de voedsel- of fashionindustrie die ons laten zien wat er achter de producten die we dagelijks consumeren schuil gaat, de snelheid van het nieuws dat ons vanuit alle uithoeken van de wereld bereikt en onze invloed hierop. Steeds meer mensen beseffen dat zij een verschil maken. Dat de keuzes die zij elke dag maken invloed hebben op zichzelf en de wereld om zich heen. Dat ze niet mee hoeven te gaan in oude gewoontes, maar met hun eigen keuzes bij kunnen dragen aan nieuwe gewoontes. Die bewustwording, dat mensen zien dat ze invloed hebben op de wereld - goed of slecht - en dat ze hier een verschil in kunnen maken, vind ik een hele mooie. Wat ik ook opvallend vind is hoe jong dit al begint. Ik hoor steeds vaker jonge mensen, nog op de middelbare school of net wat ouder, dat ze bij dit soort dingen stilstaan en willen bijdragen aan een positieve verandering. Hier heb ik een serie van gemaakt.'

emily-voor-the-view-by-demi-koen-08

emily-voor-the-view-by-demi-koen-1

Emily (18) Studeert Fashion & Branding aan het AMFI.

'Mijn interesse in de onafhankelijkheid van de vrouw is begonnen op de dag dat Nenthe (Instagramaccount) geboren werd. Nenthe is gebaseerd op de Femme Fatale. Een ‘Femme Fatale’ is een archetype dat in kunst en literatuur voorkomt, voorgesteld als een vrouw die haar schoonheid en seksualiteit gebruikt om mannen te verleiden en in het ongeluk te storten. Het feit dat een Femme Fatale haar schoonheid en seksualiteit beschouwt als een wapen spreekt mij aan. Ze is sterk, onafhankelijk en intelligent. Via Nenthe probeer ik deze uitstraling over te brengen op andere vrouwen, wereldwijd. Hen te herinneren hoe krachtig ze ook alweer zijn als vrouw en dat hun seksualiteit vooral ook in positieve zin gebruikt kan worden.'

tijn-voor-the-view-by-demi-koen-2

tijn-voor-the-view-by-demi-koen-1

Tijn (20) Creative connector.

'De reden dat ik op deze wereld ben, is gelukkig zijn en andere mensen gelukkig maken. We leven in Nederland in een heel erg ouderwets systeem waarbij de blanke man die hoog opgeleid is, de grootste kans heeft op succes in het leven. Er worden nog te veel mensen buitengesloten binnen onze maatschappij die onze maatschappij juist een heel stuk mooier kunnen maken. Als blanke hoogopgeleide man voel ik me heel erg geroepen om hier iets aan te doen. Het is tijd voor verandering: denk vanuit je hart.'

illy-voor-the-view-by-demi-koen-1

illy-voor-the-view-by-demi-koen-2

Illy (20) Studeert mediavormgeving in Rotterdam.

'Met hoe de samenleving er nu aan toe gaat, kan ik eigenlijk maar één ding zeggen: ‘power to the peaceful’. Ik zie hier vanuit de kunst en cultuur de taak om samen te komen en te creëren om de ignorance op deze aarde tegen te gaan. Want laten we eerlijk zijn: de wereld ziet er niet uit. Het is nu aan onze generatie daar een verandering in te brengen.'

yvette-voor-the-view-by-demi-koen-1

yvette-voor-the-view-by-demi-koen-2

Yvette (18) Examenjaar VWO.

'We laten ons helaas meer door social media beïnvloeden dan we doorhebben en ik merk dit ook heel erg bij mezelf. Je wordt er veel zelfbewuster van. Ik wil ook altijd wel het 'ideaalplaatje' voor anderen creëren op instagram/facebook/whatever, terwijl ik juist een voorstander ben van doen wat je zelf leuk vindt! Het is tijd dat iedereen zichzelf kan zijn ongeacht wat anderen ervan denken en ik hoop dat ik en ook de rest van de wereld andermans idealen kunnen loslaten en aan onze eigen kunnen denken.'

noah-voor-the-view-by-demi-koen-1

noah-voor-the-view-by-demi-koen-2

Noah (19) Tussenjaar.

'Toen ik uit de kast kwam dacht ik nog dat homoseksualiteit deel uit maakte van mijn identiteit. Sterker nog: ik was bang dat dit het enige was dat mij van anderen onderscheidde. Ik ben erachter gekomen dat dit niet klopt en wil iedereen die hetzelfde doormaakt op het hart drukken, dat je jezelf niet door je geaardheid moet laten beperken om je te ontwikkelen.'

ezra-voor-the-view-by-demi-koen-1

ezra-voor-the-view-by-demi-koen-3

Ezra (18) Tussenjaar, spaart om te reizen.

'Ik ben altijd al ontzettend nieuwsgierig geweest naar andere mensen. Hoe beleven zij dingen, wat voelen anderen? Ik hoop dat we de angst voor anderen kunnen inruilen voor inlevingsvermogen. Ik zou hiermee beginnen door terug te kijken naar het begin. Hoe zou ik de wereld indelen als ik hier op een afstand naar kon kijken? Zonder gebonden te zijn aan geslacht, huidskleur, geaardheid, financiële achtergrond en dergelijke. Laten we dit doen, en hiermee werken aan meer gelijkheid.'

raf-voor-the-view-by-demi-koen-1

raf-voor-the-view-by-demi-koen-2

Raf (20) Internationalisering bij Stichting Nieuwe Helden.

'Ik ben er heilig van overtuigd dat iedereen in Nederland in principe cool met elkaar zou kunnen zijn. Alleen focussen mensen zich te veel op onderlinge verschillen en nauwelijks op onze overeenkomsten. Ik geloof dat als we dingen willen veranderen, we dat zelf moeten doen. En de beste manier van bottom-up verandering is kunst. Iedereen luistert muziek, iedereen kijkt naar films, schilderijen, foto’s, tekeningen, houdt van leuke kleren. Via die dingen kan je mensen echt bij elkaar brengen door ze er samen van te laten genieten. Zo kan je een heel divers publiek hebben wat bij elkaar is gekomen dankzij overeenkomsten (interesse in artworks, muziek, kleding, whatever) en het daarnaast juist leuk vindt dat iedereen er anders uitziet en ergens anders vandaan komt.' zep-voor-the-view-by-demi-koen-3

zep-voor-the-view-by-demi-koen-1 Zep (20)

'Werkt democratie nog wel in de tegenwoordige social media samenleving? Waar vroeger mensen alleen via de krant en tv met politieke informatie werden benaderd, worden er nu veel meer mensen bereikt met onzin die wordt getoond op alle verschillende social media. Zijn deze stemmen die gebaseerd zijn op leugens dan wel wat waard?'

Door: Demi Koen

op een t-splitsing staan en de juiste weg inslaan

op een t-splitsing staan en de juiste weg inslaan

rust nemen is voor losers, toch?

rust nemen is voor losers, toch?