viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

meer in 'het nu' leven

meer in 'het nu' leven

inhetnu.jpg

‘Hoe houd je op met het maken van tijd? Gewoon door heel diep te beseffen dat het huidige moment alles is wat je ooit zult hebben. Maak van het Nu het belangrijkste aandachtspunt van je leven. Terwijl je vroeger in de tijd verbleef en af en toe een uitstapje maakte naar het Nu, maak je van het Nu je woonplaats en maak je af en toe een uitstapje naar verleden en toekomst als dat nodig is voor de praktische kant van je levenssituatie. Zeg altijd ja tegen het huidige moment. Wat kan er zinlozer of krankzinniger zijn dan verzet tegen het leven zelf, dat er nu is en altijd nu blijft?’ Aldus Eckhart Tolle, in ‘de kracht van het nu’. Na het lezen van bovenstaande passage realiseer ik me iets. Ik ben altijd maar bezig met morgen, met volgend jaar en de jaren die daarop volgen. Wat wil ik in welk tijdsbestek bereiken en met welke middelen. Wetende dat tijd iets relatiefs is en we nooit zullen weten hoe morgen eruit zal zien. Als ik diep graaf zou ik mijn prestatiegerichtheid op twee manieren kunnen bekijken: a) ik ben zeer gemotiveerd, wat je als positief zou kunnen zien. Maar b) ik sta niet goed stil bij prestaties dié al geleverd zijn. Ik droom, zie beren op de weg en pieker. Maar wat nou als mijn toekomstige werkelijkheid beter zal zijn dán die dromen? Of als die dromen in mijn hoofd in het echt helemaal niet zo geweldig blijken?

Voor nu sla ik bladzijde 40 om en probeer ik deze teksten in mijn hoofd te prenten. Mijn eerste goede voornemen van 2017. Ik schrijf 'm op.

Door: Gabriela Petralia Beeld: Charlie Engman

toekomst en bestemming: onbekend

toekomst en bestemming: onbekend

de wereld is winter en we dansen als herfst

de wereld is winter en we dansen als herfst