viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

toekomst en bestemming: onbekend

toekomst en bestemming: onbekend

laura-letinsky.jpg

In de groepsapp van mij en m’n vriendinnen kwam het gesprek laatst op angst. Angst voor de toekomst. Angst om te falen. Angst voor het onbekende. Een onderwerp dat ons – als pas afgestudeerde, zo goed als mid-twintigers met bijna allen creatieve ambities – niet vreemd is. Niemand van onze generatie trouwens, als ik de quarter-life crisis artikelen die toch met enige regelmaat op mijn tijdlijn zie verschijnen mag geloven.

Even na ons gesprek las ik in zo’n artikel dat in het Chinees het karakter voor “crisis” twee betekenissen heeft: enerzijds “gevaar”, anderzijds “mogelijkheid”. Het is aan jou welke je leest.

Een mooie symboliek, die voor mij persoonlijk eigenlijk als geroepen kwam. Ook ik moet er over een paar maanden namelijk aan geloven: afgestudeerd en dan echt “op eigen benen staan” (lees: exit stufi). Toekomst en bestemming: onbekend.

Maar die potentieel ophanden zijnde crisis? Eén en al mogelijkheid, vanaf nu. Ik ga de nieuwsgierigheid het namelijk wat vaker laten winnen van de angst. Net als vroeger.

Doe je mee?

Beeld: Laura Letinsky

vrouwen die zich in hun eigen wereld wanen

vrouwen die zich in hun eigen wereld wanen

meer in 'het nu' leven

meer in 'het nu' leven