viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

vrouwen die zich in hun eigen wereld wanen

vrouwen die zich in hun eigen wereld wanen

15644966_10211414637111679_1783193319_n.jpg

In de zomer van 2016 studeerde Milou Trouwborst af aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht (HKU); inmiddels is ze als illustrator te vinden in een atelier in Utrecht. Hier werkt ze aan opdrachten, maar maakt ze ook autonoom werk. Werk dat veelal voortkomt uit haar intuïtie. Dit uitte zich het afgelopen jaar in een serie vrouwen: 'Contemplating women'. En wij mogen 'm met jullie delen.  

'In elk beeld is er altijd maar één vrouw te zien. Je weet niet zeker of ze alleen is in de ruimte, maar wel dat ze zich in haar eigen wereld begeeft - haar hoofd. Het is een blik die mij intrigeert en nieuwsgierig maakt naar haar verhaal. Het is een blik die ik zie wanneer iemand in de bus uit het raam staart, of even wegdroomt in het midden van een groot gezelschap. Ik zie het ook een beetje terug in het bekende beeld van de lezende vrouwen in de kunst of bijvoorbeeld ‘de vrouwen van Matisse'. Zij inspireerden mij bij het maken van deze serie.'

'De vrouwen ontstaan vanuit het niets op papier. Wanneer mijn potlood het papier raakt, begin ik met het tekenen van haar gezicht. Hoe meer lijnen er verschijnen, hoe meer ik over deze vrouw te weten kom. Althans, hoe meer ik MIJN verhaal over deze vrouw vorm. Wat overigens niet per se het verhaal is dat ik probeer op te roepen bij de kijker. Mijn verhaal is niet het juiste verhaal, en zeker niet het enige verhaal dat er over deze onbekende vrouw te bedenken valt. Ik streef er niet naar om hiermee een universeel-leesbaar beeld te maken, maar met de kleine elementen en emoties die te zien zijn, hoop ik een verhaal op te roepen. Dit zorgt ervoor dat je het werk als kijker eigen kunt maken en je je kunt verbinden met een onbekende.'

Door: Milou Trouwborst

milou trouwborst

milou trouwborst

milou trouwborst

milou trouwborst

milou trouwborst

milou trouwborst

weg met narcistische goede voornemens en lege nieuwjaarswensen

weg met narcistische goede voornemens en lege nieuwjaarswensen

toekomst en bestemming: onbekend

toekomst en bestemming: onbekend