viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

het besef dat je géén keuzes wilt maken

het besef dat je géén keuzes wilt maken

Letinsky001.jpg

Het is elf uur op dinsdagavond. De locatie d’etre is de universiteitsbibliotheek. Ik heb zojuist een monsterlijk geniaal óf monsterlijk achterlijk essay geschreven over de frappante theorieën van Freud en hoe kut Foucault dat vond. Ik heb met negentien van mijn eenentwintig huisgenoten smakeloze kip met rijst gegeten in onze vieze keuken en het maar weggekloekt met een hopelijk-voor-een-creatieve-inspiratieboost gevend biertje. De ijsjes werden op anciennieteit uitgedeeld. En overmorgen heb ik een sollicatie. Voor een semi-grote-mensen-baan. De periode van Kerst en Nieuwjaar geven mij altijd meer dan genoeg gelegenheden om eens even lekker op mijn levenskeuzes te reflecteren. Bekende – en vaak ook wel goedbedoelde – vragen over mijn toekomstplannen probeerde ik deze keer in zo weinig mogelijk woorden te beantwoorden. Want ja, ik ga nu mijn bachelorscriptie schrijven. En ja, dan heb ik over vijf of zes luttele maandjes de titel Bachelor of Arts. God, ja, dan merk je dat het allemaal toch best snel gaat.

Waar menig vriend(in) lekker een appartementje betrekt, de eerste stap naar een droombaan zet en living the dream als levensdoel maakt, ben ik stiekem best bang om mijn veilige studentenhaven te verlaten. Mensen stellen enge vragen over masters, mogelijke woonplekken en samenwoningsexperimenten en defenitieve keuzes over mode of academische wereldjes. En dan voel ik me net mijn hond die met zijn eigen riem in zijn mond de weg oversteekt. Want stiekem wil ik op dit moment al die keuzes nog niet maken, nog niet super verantwoord en dagelijks zo’n jonge-starters-Instagramfeed met tig volgers bijhouden. En ik moet er al helemaal niet aan denken om mijn 20 zonnestraaltjes van huisgenoten achter te laten. Dus.

Beeld: Laura Letinsky

alleen maar liefde voor 2017

alleen maar liefde voor 2017

weg met narcistische goede voornemens en lege nieuwjaarswensen

weg met narcistische goede voornemens en lege nieuwjaarswensen