viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

alleen maar liefde voor 2017

alleen maar liefde voor 2017

laurahersee.jpg

"Ego says, "Once everything falls into place, I'll feel peace."Spirit says, "find your peace, and then everything will fall into place." - Marianne Williamson

De balans tussen vertrouwen en je laten leiden - en het kiezen van je eigen weg, is iets wat voor mij altijd zwart-wit leek en een tweedeling schepte in de mensheid. Je laat je of leiden door vertrouwen, of je bent die persoon die overal grip op wil hebben en zelfs de steen waarop je stapt bewust kiest. Je kon me typeren als een flierefluiter. Ik danste door het leven en volgde een pad waarvan ik dacht dat dit speciaal voor mij gecreëerd was. Ik merk dat vertrouwen op het feit dat er een weg voor jou is, een weg die goed voor jou is, rust geeft. Maar ik merk ook dat je daarin wijs moet zijn. Dat je op dat pad verschillende keuzemomenten hebt, waar je wel bewust een andere weg zou kunnen inslaan. Want er leiden niet voor niets meerdere wegen naar Rome.

Ik dacht dat het leven er gewoon was - je hebt er immers zelf niet voor gekozen daar te zijn - en dat je daarin de taak had je eigen weg te vinden. De bestseller 'Conversations with God' - waarin 'de god' niets te maken heeft met een Christelijke overtuiging, maar wordt aangeduid als een almachtigere versie van de 'zelf' - leerde me dat het leven er niet is om je zelf te vinden, maar om je zelf te creëren.

"Our deepest fear is not that we are inadequate. Our deepest fear is that we are powerful beyond measure. It is our light, not our darkness, that most frightens us."

Je hebt het leven niet gekozen, maar je kan er wel voor kiezen om het leven te zien als een creatieproces waarin je een almachtig persoon van je zelf kan maken. Je kunt geen invloed uitoefenen op de gebeurtenissen die je overkomen, maar je hebt wel de keuze hoe daarmee om te gaan. En de allerbelangrijkste les: laat angst liefde nooit overwinnen. Benader met liefde.

Only love, voor 2017.

Geschreven door Flora de Vries Beeld: Laura Hersée

 

Lees ook: de hoofdrol in ons eigen levenswerk

waarom mensen moeten stoppen met vragen of ik kinderen wil 

waarom mensen moeten stoppen met vragen of ik kinderen wil 

het besef dat je géén keuzes wilt maken

het besef dat je géén keuzes wilt maken