viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreƫerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

jij bent de film en ik het saaie boek

jij bent de film en ik het saaie boek

renhangdazed.jpg

Jij leeft in een film, en ik ben een saai boek. Een saai boek dat je op de grond gooit in een hoekje. Het verstoft en vergeelt. Zilvervisjes vinden zich een nieuw huis, maar al het goud vindt jou. En ik vergrijs onder het stof, onopgemerkt. Soms vraag ik me af wanneer de rollen zich omdraaien, of de rollen zich Ć¼berhaupt ooit omdraaien. Misschien zit ik in een slechte droom en ziet de rest het allemaal anders. Ben ik de film, en jij het slechte boek. Misschien zijn we allemaal films, enkel allen een ander genre. Je moet er net van houden, dat is het. Misschien. Ik trek een pruillip en ik huil. Zo blijf ik een tijdje verlamd zitten. Met een niet-begrijpende diepe frons in het voorhoofd. Even kijk ik flink boos naar het leven tot ik zout proef en mijn gezicht er uitziet alsof ik zojuist verstrengeld raakte in een heftige storm. Ik stop. Ik stop met huilen en met fronzen en laat het opklaren.

Vanuit je eigen raam lijkt het gras altijd groener aan de overkant maar als je naar buiten loopt om de boel eens even van dichtbij te bekijken blijkt het soms hooi, modder, of zelfs drijfzand. Ineens ben ik de bloem. Het klavertje vier tussen al dat groene gewas.

De regen was niet voor niets. Bloemen moet je niet vergeten water te geven. Op mijn schouder ligt een stofje, ik blaas het er af. Wegwezen, zeg ik per ongeluk hardop.

Beeld: Ren Hang/Dazed Digital

opgesloten in vijfbaansland

opgesloten in vijfbaansland

ik ben een nummer

ik ben een nummer