viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

rode mosterd na de maaltijd

rode mosterd na de maaltijd

mosterd.jpg

Ik hoorde de postbode het hek naast ons huis openmaken en zijn voetstappen op het pad, langs de wilg. Ik krijg nooit post, behalve van de belastingdienst. Misschien hadden ze dit keer roze enveloppen gebruikt, dacht ik nog toen ik de postbode naar de brieven zag grijpen. Ik liet mezelf uit mijn badjas van de bank glijden, waarop ik de hele nacht had gelegen. Voor mij stond een asbak vol sigaretten en een halfleeg glas rode wijn bedolven onder vetvlekken van mijn rode lippenstift. Ik was voorbereid, maar hij had een kwartier later met een ongrijpbaar excuus afgezegd. Ik had mijn telefoon weggesmeten, met een kapot scherm als gevolg. Ik eindigde helemaal alleen. Eenzaam op de tweezitsbank. Zijn we tenslotte niet allemaal eenzaam met valentijnsdag? Valentijnsdag is een dag waarop het niet geoorloofd is om eenzaam te zijn. Zelfs niet om alleen te zijn. Ik houd van alleen zijn, maar komt valentijnsdag in zicht gaan we halsoverkop onze hele contactenlijst langs om te zien waar we de eenzaamheid kunnen verstoppen. Als een stel hyena’s op zoek naar de liefde. Maar naar liefde kun je niet op zoek. Liefde is iets wat je niet op moet willen zoeken. Liefde is iets dat er al is. Liefde ligt er voor het oprapen, maar kun je door de jaren heen uit het oog verliezen. Het leven is als een reis met als doel je zakken zo vol mogelijk te stoppen met liefde. Valentijnsdag is zo’n dag dat we alle liefde uit onze zakken moeten halen en verplicht voor ons op tafel moeten stallen, om vervolgens de hoeveelheid te vergelijken met iedereen om ons heen. Verplichte eenzaamheid tot gevolg.

Ik hoorde de brievenbus open- en dicht klappen. Ik wilde dat ik langer kon wachten, maar de tijd ging te snel. Voor ik het wist opende ik de roze envelop en las ik zijn brief.

Zullen we vandaag, 

morgen, alle overige 362 dagen van het leven en niet op valentijnsdag,

samen onze zakken vullen met liefde? 

Een buik vol rood, waaraan niet alleen de wijn had bijgedragen. Ik had de liefde voor mijn voeten van de grond geraapt. Ik proefde de liefde. Het proefde als mosterd na de maaltijd, maar zo voelde het niet. Dit keer zou ik het niet meer uit het oog verliezen.

Door: Flora de Vries Beeld: Maria Svarbova

sella molenaar tekent vrouwen die de maatschappij nodig heeft

sella molenaar tekent vrouwen die de maatschappij nodig heeft

wie is valentijn eigenlijk?

wie is valentijn eigenlijk?