viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

offscreen: de invloed van online leven op offline bewegen

offscreen: de invloed van online leven op offline bewegen

onlineleven.jpg

We vragen ons vaak af hoe wij als samenleving later aan onze generatie zullen terugdenken. Zijn wij dan nog steeds de generatie zoals we onszelf nu zien of gezien worden? Is die bestempeling van zelfbewuste, losbandige en creatieve generatie dan nog juist? En: blijven we immer verwend en passief, omdat alle paden al door onze voorgangers zijn uitgestippeld? Benamingen als de patatgeneratie, achterbankgeneratie, digital natives en prestatiegerichte generatie prijken dagelijks op ieders netvlies. Allesomvattend zweven we feitelijk tussen de dynamische wereld die 'on- en offline' heet. We zijn een generatie die vrijer is dan nooit, maar sluiten onszelf toch vrijwillig op - achter tralies van glas. Ons scherm is ons derde oog, al dan niet ons eerste oog en begrippen als de 'realiteit' en 'waarheid' worden met de dag relatiever door beelden die we online verspreiden. Want wat is nog echt? Welk effect heeft die online profilering op ons geluk, het tonen van emoties, ons bewustzijn en het vormen van stereotyperingen? En welk gevolg heeft dit voor de balans tussen klassieke vormen van communicatie en haar digitale tegenhangers? Redelijk prangende vragen als je je realiseert dat het woord 'burn-out' tegenwoordig zo vaak wordt genoemd dat we zelfs op onze gelukkigste dagen bang zijn dat dat we hiervan slachtoffer zullen worden. Over die tig zelfboeken tegen de quarterlife-crisis nog maar te zwijgen.

Op meer van deze vragen, maar ook op de vraag hoe deze twee werelden elkaar juist kunnen versterken, proberen we tijdens ons evenement Offscreen, op 9 maart in de SSBA Salon, antwoord te geven. Denk ons magazine, maar dan live: de columns live voorgedragen, artikelen vertaald naar een lezing en visuele essays omgezet naar exposities en live performances. Allen binnen het thema: de invloed van online leven op offline bewegen.

Opdat we zo meer verbinding kunnen creëren tussen mens en maatschappij en dat wij, maar hopelijk ook 60-plussers, zullen snappen hoe we ons anno 2017 tot de on- en offline wereld moeten verhouden.

 

Door: Flora de Vries en Gabriela Petralia Beeld: Juergen Teller / Louis Vuitton

 

 

lisette ros onderzoekt het leven

lisette ros onderzoekt het leven

een 'thuis' is meer dan een fysiek onderkomen

een 'thuis' is meer dan een fysiek onderkomen