viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

ik ben naamloos

ik ben naamloos

naamloos.jpg

Maandagochtend. Het weekend had zo vredig, fris en zonder toxische middelen kunnen eindigen. Dan had ik de maandagochtend fit en zonder snerende hoofdpijn kunnen uitspelen. En de cijfers van mijn bankrekening, in haar positieve staat kunnen herstellen. Haar met rust kunnen laten. Haar niet tot de bodem uitgebuit hebben.

Onrust overspoelt de kalmte waarmee ik op donderavond het knopje van mijn schemerlamp uitdruk. Dat wat acht uur later met de zon is verdwenen en het tweedaagse vooruitzicht in grove lijnen doet uittekenen. Dat tegelijkertijd mijn frisse doch toxische mengelmoes van gedachten, doet verwarren.

Als ik maar wist wiens gelaat mijn spiegelbeeld vervulde. Wiens pupillen mijn ogen indrongen. Dan was maandagochtend wat haar naam deed vermoeden. Een vredige frisse maandagochtend.

- Naamloos

 

Geïnspireerd op het boek Naamloos (2016) van Pepijn Lanen. Een rauwe, eerlijke en humoristische roman vol hersenspinsels. Omdat ik gek ben op hersenspinsels.

Geschreven door Gabriela Petralia
Beeld: Tulip Utomo

Het is boekenweek, en daarom deelt de komende week om de dag een schrijver van ons zijn of haar favoriete passage. De boekenweek duurt van 25 maart t/m 2 april en heeft het thema ‘verboden vruchten’.

eurocentrisme en de ‘doe maar normaal’ cultuur van nederland

eurocentrisme en de ‘doe maar normaal’ cultuur van nederland

ik ben alleen en ik meen het

ik ben alleen en ik meen het