viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

liefs uit londen

liefs uit londen

Heel Londen is moe en iedereen kan het zien. Een Prêt op elke hoek om de dag te beginnen met een waterige bak cafeïne en hem vervolgens weer te eindigen met een witte neus of een nietje in je voorhoofd. Een man tegenover me gaapt. Ook hij is moe. Vijf minuten later zit hij te knikkebollen.

De man komt net van z'n werk, hij haat zijn baan voor 99%. Tweed jasje, roze overhemd, nette broek en domme schoenen - die hij zelf eigenlijk ook liever niet aan zou doen. Hij wilde nog naar "the pub", maar hij kon niet meer. Zijn benen voelden als rotsen en zijn armen hingen als twee onmogelijk tilbare gewichten aan zijn lijf. Ongeduldig wacht hij tot het vrijdag is. Als ik weer opkijk ligt hij met zijn hoofd op de schouder van de jongen op de stoel naast hem. Hij leest een ongelooflijk dikke pil zonder enig spoor van vermoeidheid te tonen. Vast aan de coke.

De man schiet wakker door de abrupte rem van de metro. Je ziet aan zijn gezicht dat hij een paar seconden diep moet nadenken waar hij ook alweer is en waar hij naartoe op weg was. Huis. Oja. Ik stap uit en kijk nog een keer om, om zijn aandoenlijkheid gedag te zeggen. Ik zie dat hij haastig opstaat. Het signaal van de deuren klinkt en uit paniek gooit hij zijn tas tussen de deuren. Te laat. De deuren weigeren zich opnieuw te openen en de weg naar zijn bed gaat nog langer duren.

Ik baal als een stekker om zijn jammerlijke afloop maar de man houdt de moed erin want morgen, morgen was het vrijdag.

Beeld: unknown

glimlachen van regen

glimlachen van regen

affectie voor de wereld met haar imperfecties en ongrijpbaarheden

affectie voor de wereld met haar imperfecties en ongrijpbaarheden