viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreƫerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de absolute waarheid

de absolute waarheid

Niemand heeft ooit gepoogd mijn moedervlekken te tellen. Dat zou monnikenwerk zijn, onmogelijk met alle sproeten die zich in de zomer als dusdanig vermommen. Bijna hopeloos. Onbegonnen en onbezonnen. Ik heb er het geduld niet voor en jij ook niet, want we delen dezelfde onrust. Een woeligheid onder de oppervlakte die stilaan schoffelt. Schoffelt en kleine, donkere vuiltjes op onze huid achterlaat.

Er wordt me vaak gezegd dat ik op je lijk. Ook ik trek me graag terug. De lijnen van mijn neus-wangplooien en traangootjes geven langzaam maar zeker prijs dat ik nog meer jouw gelaat krijg. Maar de laatste tijd heb ik steeds meer het gevoel dat je op mij begint te lijken. Je neemt mijn milde trekken over. Er zit een nieuwe, bijna vrouwelijke zachtheid in je toon die ik niet eerder heb gehoord. Misschien schuren de jaren verschillen weg en groeien we onvermijdelijk naar elkaar toe, als parallelle levens die elkaar ergens in een onverwacht midden treffen. Alleen littekens zullen ons onderscheid verraden, ook al zitten ze soms verstopt in plooien en pleidooien. Het zijn krassen van een verleden dat een poging doet om terug te vechten. 

Met alles wat ik over mezelf leer, ontdek ik ook iets over jou. Onze onwankelbare koppigheid. De noodzaak om gekke stemmetjes op te zetten. Het willen vastpinnen van een absolute waarheid. Eigenschappen waar ik zoveel aan te danken heb. Wat ongrijpbaar lijkt is tegelijkertijd zo ongelofelijk dichtbij in een spoor van pigment. Een melkwegstelsel van kleine, bruine vlekjes. Broodkruimels. Verschillende levens in hetzelfde vel. Ik ben een kind van jou.

Beeld: Saul Leiter, New York Reflections

vluchtig verbonden

vluchtig verbonden

het geweld van geweldige dingen

het geweld van geweldige dingen