viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

"nieuwe" vrienden

"nieuwe" vrienden

Het is 1999. Je mag van je moeder al de grote weg oversteken, dus ben je net op je roze fietsje gestapt. Aan je stuur heb je een emmertje en een schepje meegenomen om zandkastelen te gaan bouwen in de speeltuin om de hoek. Je bent halverwege je derde toren als je opeens de halve zandbak langs je oren voelt vliegen. Naast je probeert een meisje net met haar handen de slotgracht van haar zandruïne te graven, waarna de helft daarvan in jouw ogen terecht is gekomen. ‘Dit gaat me niet nog eens gebeuren’ denk je. Je biedt haar jouw tweede schepje aan et voila: je hebt er een nieuwe vriendin bij gekregen. Jouw moeder belt die van haar en twee dagen later gaan jullie samen zwemmen.

Als je 7 bent zijn vrienden vaak eenvoudig gemaakt. Maar wees eerlijk: als je vierentwintig bent maak je geen nieuwe vrienden meer door een schepje van een meisje te lenen in de zandbak. Per ongeluk naast elkaar terecht komen in lokaal B3.01 zit er op den duur ook niet echt meer in en er wordt vaak meer geroddeld dan gepraat. Tegenwoordig, zo heb ik wel gemerkt, kost het maken van nieuwe vrienden iets meer moeite. Op je vierentwintigste moet je iets minder op het toeval vertrouwen en jezelf (helaas) wat kwetsbaarder opstellen. En als het daar ergens de perfecte plek voor is dan is het wel het internet.

En nou kan iedereen wel zeggen dat het internet ons alleen maar verder van elkaar af brengt en dat niemand meer met elkaar praat, maar ik ben het daar dus niet mee eens. Als je van spontaniteit houdt en niet bang bent een vriendschappelijk blauwtje te lopen kan het internet je beste wingman zijn. Kun je altijd erg genieten van iemands instastory of lig je dagelijks in een deuk door iemands briljante tweets: vraag of iemand zin heeft in een kopje koffie. Word je vervolgens genegeerd of vindt iemand je maar raar? Geen probleem. Het is niet alsof je elkaar de dag erna ongemakkelijk bij de Albert Heijn tegen komt. Vindt iemand het wel een leuk idee? Tja, dan heb je een potentiële nieuwe vriendschap aan de haak geslagen.

Zo ging ik eens last minute langs op de saaie werkdag van een Twittermeisje, waarna we samen gingen dansen in Tilburg, en ging ik zondag op stap met ’n meisje dat ik eens sprak in de rookruimte van een literatuurfestival waar ze iets voordroeg. Wat Instagram DM’s later vroeg ik haar of ze zin had in koffie. Zij was direct nog spontaner dan ik en vond de Utrechtse Botanische Tuinen een beter idee. Zo geschiedde en afgelopen zondag wandelden we door de tropische kassen en zagen we bloemen waar ik nog nooit van had gehoord. Wat ik geloof ik wil zeggen is dat je niet bang moet zijn om raar gevonden te worden. Iedereen is raar en de meesten zijn waarschijnlijk nog gekker dan jij. Dus kom uit je bubble en DM, chat, mention en reblog, maar zeg ook gewoon eens “hoi” tegen die andere vaste gast van het café waar je elke dag te vinden bent. Wie weet sta je binnenkort wel samen naar een Amerikaanse Kruidkers te kijken.

Beeld: Adidas

voor altijd onderweg

voor altijd onderweg

waarom ik het internet haat

waarom ik het internet haat