viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de "echte" man

Deze serie is eerder gepubliceerd in de eerste printversie van VW mag.

1size.jpg

‘Een echte man is een vader van alles’ -

leest de cryptische boodschap achterop zijn afgeknipte spijkerjas. Ik zie hem zitten in een Amsterdams, bruin café. Cowboylaarzen op de barkruk, tatoeages op zijn armen, witte schuimkraag in zijn glas.

Een “echte man”. Wat betekent dat eigenlijk?

Een zoektocht naar de definitie van mannelijkheid. Een begrip - sterk gebonden aan tijdsgeest, cultuur en maatschappelijke opvattingen - waarvan de grenzen vervagen.

Toch wordt de “mannelijke man” in onze hedendaagse beeldcultuur nog vaak geportretteerd als hard, emotieloos en sterk. Met daartegenover de gevoelige man: zacht, emotioneel - en vrouwelijk. Het hele spectrum in het midden onderbelicht.

Er lijkt weinig ruimte voor kwetsbaarheid en fluïditeit. Voldoe je niet aan het maatschappelijk geaccepteerde beeld, dan zou dat meteen in verbinding staan met je seksuele geaardheid.

En dat schuurt. Want het begrip mannelijkheid is niet in ijkpunten te vatten en niet comfortabel te vangen in een stereotypering. Kaders vormen grenzen, en grenzen zorgen voor benauwing. Verstikking zelfs. Er is behoefte aan een meer flexibele definitie, een zonder dichotoom karakter en een die de rigide verdeling tussen “mannelijk” en “vrouwelijk” loslaat.

Mannelijkheid omvat - soms verborgen, soms open en bloot - veel meer diversiteit dan dat we vaak te zien krijgen. Deze serie brengt het onderbelichte in beeld. Flamboyant, intiem, vrij.

Man. 

3size.jpg
4size.jpg
0size.jpg
2size.jpg
2000, in cyberspace

2000, in cyberspace

seksuele voorlichting en surrealisme onder één hoedje

seksuele voorlichting en surrealisme onder één hoedje