viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

verlanglijstjes

verlanglijstjes

Liefde is niet te koop en geluk moet je zelf zoeken. Alles wat overblijft heb ik al. In ieder geval genoeg daarvan. Ik ben een niets mankerende westerling vol onnodige onvervulbare wensen. Waarschijnlijk ook de reden dat ik al een week lang peins over mijn verlanglijstje, maar niet verder kom dan een paar praktische zaken. Dit is het dan. Mijn volwassen-zijn is een feit en het antwoord lag afgelopen kerst nog onder de kerstboom: een AH Cadeaukaart.

Ik voel me walgelijk meerderjarig en verantwoordelijk. Ik heb geen tijd voor Tinder en uitgaan is moeilijk. Tweeëntwintig jaar en woensdag moet ik mijn tandarts vertellen dat ik het te druk heb om mijn verstandskies te laten trekken. Waar ze van zal staan kijken. Ze zal me recht in mijn gezicht uitlachen en vragen waarom ik eigenlijk nog steeds geen tanden stook. Vergeten. Alles wat niet in mijn agenda staat vergeet ik en alles wat niet in mijn agenda past stel ik uit. Ik ben niet meer immuun voor ziektes en mijn voedselschema bestaat uit twee keer per week koken uit zakjes plus een hele hoop andere dingen - waarschijnlijk zonder vitamine A-Z.

Donderdagochtend. Wederom te laat haast ik me door de ring op weg naar werk. Ik rijd met mijn fietswiel de trambaan in en lig binnen een fractie van een seconde op de grond. Tien seconden neem ik de tijd om te kijken of ik in huilen zal uitbarsten, maar het valt mee. Ik haast me naar de stoep en zie dat mijn jas op de naad is gescheurd. Grappig. Ik breng zelfs spreekwoorden tot leven.

Bezweet stap ik de werkvloer op. Hijgend scheld ik de klok uit. Iemand zit de boel op te jutten en doet alsof er een timer op het einde van de regenboog zit. Maar ik wil geen pot met klote goud. Ik wens tijd dit jaar.

Ik ben de tijd hartstikke kwijt. Met z’n allen naar het einde van de regenboog, maar ik wil geen pot met klote goud. Ik wens tijd dit jaar.

sasaami.jpg


Illustratie: Saša Ostoja
Omslagbeeld: Unknown

Eerder gepubliceerd in de eerste printversie van VW mag. 

de regen in capelle

de regen in capelle

kunstenaar bubi canal over zíjn kunst en eigen universum

kunstenaar bubi canal over zíjn kunst en eigen universum